Neema Tours
Van de gebaande paden af

Omgeving

Een helder blauwe zee, met schitterend witte palmstranden

Bijzonder

Een eiland met een rijke historie. Stonetown, het historisch hart van de stad, staat op de werelderfgoedlijst.

Wanneer bezoeken

Zanzibar is het gehele jaar te bezoeken

Aantal dagen

Blijf een aantal dagen, om zo tot rust te komen en een aantal dagexcursies te doen

Bereikbaar

Vanaf Dar es Salaam met de boot, en vanaf diverse locaties met een binnenlandse vlucht

Overnachten

Opties genoeg, zoals kleinschalige resorts, strand hotels, campings of Boutique hotels.

Excursie mogelijkheden

Jozani forest, snorkelen, struin door het beroemde Stonetown, kitesurven, en vele andere vormen van waterexcursies

Zanzibar

Zanzibar

Zeg je Zanzibar, dan roept het beelden op van witte palmstranden, maar ook van smalle straatjes met marktkramen. Zanzibar heeft het allemaal: de luxe resorts, de korraalriffen, de mangrovebossen, de witte straatjes van Stonetown en zelfs een eigen apensoort: de Zanzibarfranjeaap.

Wij bieden zowel beachresorts in het oosten van Unguja als hotels in Stonetown aan. Alle resorts en accomodaties in Zanzibar bieden een vergelijkbare set met excursies aan. Deze kunt u altijd terplekke bij uw receptie bij boeken. Mogelijke excursies bestaan uit: Specerijenroute; Snorkelen rondom Mnemba Island ; Zwemmen met dolfijnen ; Jozani Jungle Forest Zeiltochten ; Wandelroutes door Stonetown ; bezoek het schildpadden paradijs "prison Island"

Stown Town

Zanzibar is de hoofdstad van het eiland Zanzibar (officieel: Unguja) . Het historische centrum van Zanzibar wordt ook wel Stonetown genoemd. Veel van de gebouwen in Stonetown stammen uit de tijd dat Zanzibar onderdeel was van het Sultanaat van Oman. Zo zijn er diverse moskee├źn, de hamam, het paleis en het oude fort uit de tijd van de sultans. In de 1 9e eeuw zijn hier door de Britten diverse kerken en kathedralen aan toegevoegd. Tegenwoordig is Stonetown een schitterende wirwar van smalle witte straatjes, waar u op elke hoek weer iets bijzonders kunt verwachten: een schitterende houtbesnede deur, een historisch gebouw, of een winkel met schilderijen.