Neema Tours
Van de gebaande paden af

Flora

Tropisch regenwoud

Fauna

diverse apensoorten zoals gele bavianen en franje apen, vogels en reptielen

Bijzonder

U kunt zowel dagtochten als meerdaagse tochten maken

Wanneer bezoeken

Het gehele jaar door

Aantal dagen

In 1 tot 3 dagen heeft een goed idee van het nationaal park.

Bereikbaar

1 dag reizen met de trein vanaf Dar es Salaam of een halve dag vanaf Mikumi

Overnachten

Buiten het park zijn voldoende lodges, in het park kunt u kamperen.

Usamabara Mountains

Eastern Arc Mountains

Vanaf Kenia tot aan Malawi loopt er dwars door Tanzania een serie bergketens, gezamelijk de "Eastern Arc Mountains" genoemd. Elk vandeze bergketens is uniek, zowel in plantenleven als dieren leven. In veel van deze bergketens komen dieren voor die nergens ter wereld voorkomen. Slechts 2 van deze bijzondere gebieden zijn een nationaal park: de Kilimanjaro en de het Udzungwagebergte. Het Usambaragebergte is ook onderdeel van de Eastern Arc.

Usambara Gebergte

Net als Udzungwa heeft het Usambaragebergte een zeer rijke flora. 90% van de planten die in Tanzania voor komen zijn hier aanwezig. Deze bergketen is ideaal voor zowel wandeltochten door het regenwoud als voor culturele activiteiten. Gedurende het jaar wordt het weinig bezocht door grootschalig toerisme en daarom is er een gemoedelijke sfeer.

De diverse regenwouden staan bekend om hun bijzondere dieren zoals de Usambara twee-hoorn kameleon, zwart-witte franjeapen en ook vele unieke vogels.

U kunt hier zowel dagtochten maken vanuit de rustige stad Lushoto of een aantal dagen in een oude koloniale boerderij op het rand van het regenwoud verblijven.

Het Usambaragebergte is het gehele jaar te bezoeken. Ook in de regentijd. Bepaalde regenwouden zijn echter slecht te bereiken in de regentijd. We helpen u graag met het plannen van uw reis.

Amani Forest Reserve

In de Oost-Usambara's ligt het Amani nature Reserve. Dit Reserve omvat het grootste bos in de Usamabara's. Het Amani Nature Reserve is opgericht in 1997, maar de geschiedenis van het gebied is al veel ouder. Zo stichtte de Duitsers ooit het dorpje Amani, wat vrede betekend. Vanwege het gematigde afrikaanse klimaat zag men die gebied als een ideale plek om in 1902 een botanische tuin aan te leggen. Daarmee is het de oudste botanische tuin van Afrika.

Nogsteeds trekt Amani vele onderzoekers die meer willen weten over biodiversiteit. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is dit een waar paradijs. Met wandeltochten, variërend van korte 20 minuten wandeltochten, tot meerdaagse wandeltochten is er voor iedereen een wandeltocht te vinden. Als u een enthousiaste wandelaar bent, geniet dan tenminste één van deze wandelmogelijkheden sterk aan. De meest populaire wandelingen zijn tot aan Mbomole Hill en Siggi Mountain, op zoek naar apen, vogels en kameleons en genieten van het spectaculaire uitzicht. Houd er echter rekening mee dat het erg warm is, vooral in de middag, en dit kan een significant effect hebben op zelfs de fittigste wandelaars.

Zoals alle reserves is Amani volledig afhankelijk van de inkomsten door bezoekers voor het behoud van het reservaat. Met uw bezoek steunt u het behoud van dit bos.