Neema Tours
Van de gebaande paden af

Bijzonder land

De parel van Afrika: Wouden en bergen in combinatie met schitterende nationale parken

Trekkings & trackings

Door de vele wouden zijn schitterende wandeltochten uitgestippeld (trekkings). Hier kunt u samen met een ranger op zoek gaan (Tracking) naar de chimpanzees en berggorrilla's

Klimaat

Vier seizoenen met elk een eigen karakter

Taal

Swahili, Luganda en (in mindere mate) Engels

Bekende trekpleisters

bijvoorbeeld: Queen Elisabeth National Park, Mrchison Falls en Bwindi national park

Onbekende natuurlijke pareltjes

Kidepo Valley, of lake Bunyoni

Uganda

De parel van Afrika

Op de evenaar ligt het schitterende Uganda. In tegenstelling to Kenia & Tanzania is Uganda een groen, vruchtbaar land met veel water. Het is een land met een zeer divers landschap. Naast de vele tropische regenwouden zijn er hooggeberten met eeuwige sneeuw, maar ook vochtige en droge savanne.

Uganda wordt ook wel de parel van Afrika genoemd. Deze naam heeft het gekregen van Winston Churchill, die het land in de koloniale tijd vergeleek met de buren Kenia & Tanzania. In die tijd was het een land be goede voorzieningen in gezondheidszorg en onderwijs. Het transportsysteem in die tijd was de beste van heel Afrika. Kortom een zeer gemakkelijk land. Vandaar de bijnaam.

Het heeft in totaal 60 beschermde natuur gebieden waarvan 10 nationaal parken. De meeste bekende zijn: Bwindi Impenetrable National Park (UNESCO wereld erfgoed), Kibale National Park, Kidepo Valley National Park, Lake Mburo National Park, Murchison Falls National Park en Queen Elizabeth National Park.

Geschiedenis en cultuur

Tijdens de koloniale tijd was Uganda een welvarend land. Het gebied dat we vandaag kennen als Uganda bestaat eigenlijk uit een aantal stamgebieden, waarbij het grootste koningrijk "Buganda" heet. Tijdens de eerste jaren van de onafhankelijkheid ging het mis, doordat er een instabiel land was ontstaan, bestaande uit verschillden koningkrijken. Deze instabiliteit heeft vele vormen gehad en is uiteindelijk in 1979 geiendigd toen Tanzaniaanse grondtroepen een einde maankten aan het leiderschap van de dictator Iddi Amin.

Sinds de jaren '80 is Uganda een stabiel land en investeerd de regering veel tijd en geld om het voor touristen aantrekkelijk te maken. Dit ziet u terug in de vele nationale parken, maar ook de mogelijkheden om stammen te bezoeken. Cultureel tourisme is aan het aantrekken in Uganda. De verschillende stammen zijn in staat met elkaar samen te werken, maar zijn ook trots op hun cultureel erfgoed. Ze laten u graag zien hoe zij leven en willen u hier deelgenoot van maken.

Voor mensen die van een ruwe diamant houden, bereid zijn van het asvalt af te gaan en de grote lodges links laten liggen, is Uganda een schitterend land om zowel natuur en cultuur te beleven.

Klimaat

Uganda ligt op de evenaar. Daardoor zijn de temparatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Eventuele temperatuurverschillen zijn dan ook met name afhankelijk van de hoogte van de locatie.

Er zijn vier seizoennen in Uganda. Twee regentijden en twee droge tijden.

Een overzicht van de gemiddelde temperatuur in kampala