Neema Tours
Van de gebaande paden af

Flora

Tropisch regenwoud

Fauna

diverse apensoorten zoals gele bavianen en franje apen, vogels en reptielen

Bijzonder

U kunt zowel dagtochten als meerdaagse tochten maken

Wanneer bezoeken

In de droge tijd: januari, februari en juni t/m oktober

Aantal dagen

In 1 tot 3 dagen heeft een goed idee van het nationaal park.

Bereikbaar

1 dag reizen met de trein vanaf Dar es Salaam of een halve dag vanaf Mikumi

Overnachten

Buiten het park zijn voldoende lodges, in het park kunt u kamperen.

Udzungwa National Park

Het nationaal park

Vanaf Kenia tot aan Malawi loopt er dwars door Tanzania een serie bergketens, gezamelijk de "Eastern Arc Mountains" genoemd. Elk vandeze bergketens is uniek, zowel in plantenleven als dieren leven. In veel van deze bergketens komen dieren voor die nergens ter wereld voorkomen. Slechts 2 van deze bijzondere gebieden zijn een nationaal park: de Kilimanjaro en de het Udzungwagebergte.

Het Udzungwagebergte is een schitterende bergkam met een groot primair regenwoud. Hier kunt u naar hartenlust gaan wandelen door de bergen. Samen met een gids gaat u op ontdekkingstocht door het regenwoud. Onze gids vertelt u alles over de dieren die hier leven en het gebruik van de vele bomen die u tegenkomt. Hier komt u gemakkelijk vogels, reptielen en apen tegen die nergens anders in de wereld voor komen, zoals de Udzungwa pigmeekameleon, de Sanjemangeby, de Iringa rodefranjeaap en de Udzungwa roodvleugelhoningzuiger. De wandeling naar de Sanje-waterval levert u schitterende vergezichten op.

Er zijn vele wandelingen mogelijk, voor elke moeilijkheidsgraad. Zo zijn er wandelingen van slechts 2 uur, naar de Bernard waterval, vernoemd naar onze prins, een route van de paden af, op zoek naar de apen, en een meerdaagse wandeltocht naar de top van de Sanje waterval en terug.

In het dorpje Mang'ula liggen de lodges op de rand van het nationaal park. We raden dit park af in de regentijd (maart t/m mei en november en december)omdat de paden dan erg onbegaanbaar zijn.
Sanje watervallen - meerdaagse tocht

Er zijn vele wandeltochten mogelijk, en regelmatig komen er nieuw wandeltochten bij. Soms moet men door het weer bepaalde routes afzetten. Bij uw lodge is men precies op de hoogte van de wandeltochten die u gedurende die periode mogelijk zijn. Zij hebben uitgebreide informatie per route. Maar deze willen wij u niet onthouden: de tweedaagse naar Sanje.

U vertrekt naar de Sanjewatervallen. Deze waterval bestaat uit een viertal trappen en heeft een totale lengte van 170 meter. U neemt een klein rugzakje mee en beklimt in rustig tempo de berg. Onze gids vertelt u alles over de dieren die hier leven en het gebruik van de vele bomen die u tegen komt. Tegen lunchtijd komt u aan bij een bassin waarin het water van 170 meter hoogte neer komt. Hier heeft u een heerlijke lunch en kunt u een duik in het verfrissende water nemen. Na het zwemmen en uitrusten is het nog een klein uurtje naar boven. Daar heeft u een schitterend uitzicht over de Kilombero-vallei. U overnacht in tenten in het bos. De vogels zingen u in slaap.

Na het ontbijt wandelt u nog verder in het bos voor u aan de afdaling begint. U breekt uw kamp op en loopt terug naar de lodge van een dag geleden. Onderweg loopt u over een pad waarlangs vaak apen, zoals de Sanje Mangeby, zitten. Houd uw camera dus bij de hand. Halverwege de middag bent u weer terug bij de lodge, waar u kunt uitrusten van uw avontuur.