Neema Tours
Van de gebaande paden af

Bijzonder land

Hoogste, grootste en diepste zijn woorden die bij Tanzania horen

Diversiteit in natuur

Savanne met acacia's, parel witte palmstranden, tropische regenwouden, eeuwige sneeuw, alles kunt u tegen komen

Diversiteit in cultuur

120 verschillende stammen met elk een eigen taal en cultuur

Klimaat

Vier seizoenen met elk een eigen karakter

Taal

Swahili en (in mindere mate) Engels

Bekende trekpleisters

Serengeti, Ngorongoro, Selous, Kilimanjaro, Tarangire, Zanzibar

Onbekende natuurlijke pareltjes

Udzungwa, Mikumi, Mkomazi, Bagamoyo

Bekende stammen

De Masaai (do we need to say more ;-) )

Onbekende stammen

De Datoka (veetelers), Hadzebe (jagers) en Chagga (koffieboeren)

Tanzania

Land van Uitersten - In de tekst alle belangrijke plaatsen aangeven en in Href zetten!!!

Tanzania behoort tot één van de eerste Afrikaanse landen waar het toerisme vanuit Europa op gang kwam. Dit komt om te beginnen door het prachtige landschap. Tanzania omvat een aantal unieke plaatsen zoals de besneeuwde toppen van de berg Kilimanjaro, de oneindige vlakte van de Serengeti en de Great Rift valley (Grote Slenk) die zich uitstrekt van Malawi tot aan Israël. Het landschap in Tanzania varieert van tropische regenwouden in de Eastern Arc-bergketens tot droge steppen en savanne met typerende paraplu-accacia's.

Historisch en cultureel gezien is Tanzania ook een zeer bijzonder Afrikaans land. Uniek is dat de onafhankelijkheid heeft plaatsgevonden zonder enige vorm van bloederige strijd. In het land wonen meer dan 120 verschillende stammen in harmonie met elkaar samen. Juist door deze grote mix van stammen is vooruitgang alleen maar mogelijk door samen te werken met andere stammen. Deze wederzijdse afhankelijkheid maakt Tanzania tot één van de veiligste landen van Afrika.

Tanzania is een land van uitersten! Als we spreken over Tanzania, zijn woorden als “de meeste”, “de grootste” en “de hoogste” echt op zijn plaats. Een paar voorbeelden:

Het heeft het laagste punt (Tanganyika-meer met een diepte van 1.436m) maar ook het hoogste punt van Afrika (de Kilimanjaro met 5895m) . Het heeft de grootste caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld (Ngorongoro), een van de grootste ongerepte natuurgebieden van Afrika (Serenget, bestaande uit diverse parken en reservaten), het grootste natuurreservaat ter wereld (Selous) en niet te vergeten de meeste dieren tijdens de grootste zoogdierenmigratie ter wereld (in Serengeti National Park). Het heeft een hedendaagse miljoenenstad (Dar es Salaam), maar ook kleine nederzettingen van 2 of 3 hutjes waar de tijd lijkt stil te staan. Op de UNESCO-werelderfgoedlijst is Tanzania het derde Afrikaanse land met in totaal 7 vermeldingen.

Op geen enkele wijze kan wat voor reis dan ook recht doen aan al de diversiteit van natuur en cultuur die dit land te bieden heeft. Wij willen toch een tipje van de sluier oplichten van dit mooie land.

Klimaat

Tanzania ligt net onder de evenaar. Daardoor zijn de temparatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Eventuele temperatuurverschillen zijn dan ook met name afhankelijk van de hoogte. De minumumtemperatuur in februari ligt rond de 15 graden (‘s nachts in de Usambara’s). De maximum temperatuur kan oplopen tot zo’n 35 graden (overdag in het laagland).

De seizoenen in Tanzania zijn niet afhankelijk van de zonnestand, zoals in Nederland. De seizoenen in Tanzania zijn afhankelijk van de regenval.

Een overzicht van

Elk seizoen heeft in Tanzania zijn eigen charme.In Kipupwa, net na de korte regentijd, is het gras groener en worden de meeste jonge dieren geboren. In Kiangazi is het gras bruin en kort. Dit maakt het spotten van dieren makkelijker.

Taal

In Tanzania spreekt elke stam een eigen stamtaal. Als Nationale taal spreken alle Tanzanianen Swahili. Er wordt ook wel Engels gesproken, maar dat is beperkt tot de staden.

Het Swahili wordt gesproken in Kenia, Uganda, Tanzania Ruwanda Burundi en delen van Mozambique, Zambia en Congo. Het Swahili is de nationale taal van Tanzania en Kenia. Tot 2005 was het de nationale taal van Uganda en het is de vierde taal in Congo.

Door de invloeden van de diverse overheersers van Oost-Afrika, bezit het Swahili tegenwoordig een grote groep aan leenwoorden uit het Arabisch (shukuru, van het Arabisch shukran = bedankt), Portugees (meza van het Portugees mesa = tafel), Duits (shule, van het Duits shule = school)Engels (baiskeli van het Engels bicycle = fiets). Ondanks de vele invloeden van buitenaf is Swahili een eigen taal gebleven.

Uw bestemming Tanzania

Zeker als u een rondreis op maat wilt, is het goed om te weten waar u naar toe gaat. Lees daarom over de volgende schitterende plekken en stammen: