Neema Tours
Van de gebaande paden af

Flora

savane landschap met acacia's, bijzondere steenophopingen "kopjes" en

Fauna

Het gehele jaar door kunt u buffels leeuwen, luipaarden, giraffen en diverse soorten antilopen tegen komen. Daarnaast zijn er grote kuddes van gnoe's en zebra's die cyclisch door het ecosysteem lopen

Bijzonder

Staat op de wereld erfgoed lijst, vanwege de "big Migratie": de grootste migratie van landzoogdieren ter wereld.

Wanneer bezoeken

Gehele jaar door. In december t/m juni voor de migratie en grote kuddes zebra's en gnoes, in juni t/m november voor de carnivoren

Activiteiten

Naast de game drive kunt u ook iets bijzonders doen, zoals een ballonvlucht.

Aantal dagen

Voor een bezoek aan Serengeti moet u minstens 2 dagen rekenen. De meeste van onze reizigers kiezen voor 2 tot 4 dagen Serengeti

Bereikbaar

Vanaf Arusha reist u via de Ngorongoro conservation Area naar Serengeti

Overnachten

In het park zijn op diverse plekken lodges en campsites

Serengeti National Park

"Serengit" is Masaai voor "oneindige vlakte" is. En groot is het! Zo ver als het oog reikt. Bij binnenkomst in het park begint de eigenlijke safari al en ziet u wellicht de eerste dieren al.

Dit park spreekt al snel tot de verbeelding door de grote migratie. Wie kent de beelden niet van de natuurprogramma's op de BBC. De waarheid is echter dat het park zo veel meer te bieden heeft dan de grote groepen gnoes en zebra's. Uw foto's zullen bestaan uit schitterende vergezichten; bijzondere rotsformaties (zogenaamde kopjes) en grote hoeveelheden niet-migrerende dieren zoals olifanten, impala's, giraffen en zebra's.

U kunt de Serengeti het gehele jaar bezoeken. Elk seizoen kent een eigen kleur: in de droge tijd (juni tot en met oktober) , als het gras kort en geel is; zijn de leeuwen en cheetahs makkelijker te zien; in de regentijd (december tot juni) , als het gras langer en groen is; zijn de gnoes en zebra's in grote getale aanwezig.

Om het park goed tot zijn recht te laten komen, adviseren we u dit park alleen aan te doen als u minstens 4 dagen de tijd heeft. U kunt dan dit minstens 2 dagen in Serengeti combineren met 1 dag Ngorongoro en nog een derde park.


De migratie

De Serengeti, het park van de grote migratie, is uitgeroepen tot een Unesco werelderfgoed plaats. En niet voor niets. De jaarlijkse migratie die hier plaats vindt is de groote ongewijzigde migratie van 2 miljoen wildebeesten en honderduizende andere hoefdieren zoals gazellen en zebra's. Het woord "grote migratie" roept BBC-beelden op.

Gedurende het gehele jaar maken de gnoes en zebra's een circulaire beweging door het Serenget ecosysteem. In september en oktober zitten ze in de Masaai Mara in Kenia, in november komen ze terug naar Tanzania, om in december aan te komen rondom de Ngorongoro krater. Op deze "lage gras velden" bevallen in januari en februari eerst de gnoes en daarna de zebra's. In april is het gras op en begint het trekken naar het westen. In mei verzamelen de beesten om de Gurumeti over te steken, dat ergens in juni zal plaats vinden, om in juli en augustus door te lopen richting Kenia. Voordat ze in Kenia aankomen, moeten ze nog 1 horde nemen: de Mara rievier in Noord-Serengeti. Na deze gevaarlijke oversteek, komen ze aan in Kenia.

Wanneer is dan het beste seizoen voor de Serengeti? Dat hangt helemaal van uw interesse af. Neema's persoonlijke voorkeur gaat uit naar januari tot en met april, omdat in die periode de kalfjes geboren worden. Maar ook mei, juni, en juli, wanneer de dieren verzamelen voor de Gurumeti oversteek en de periode daar net na zijn schitterend.