Neema Tours
Van de gebaande paden af

Neema-reis

Hieronder vindt u de redenen om mee te gaan met een Neema-reis

Kleine groepen

Onze groepen zijn klein, meestal 10 personen, met een max van 18 personen.

Volledig ontzorgd

Alles zit in de prijs inbegrepen. U hoeft dus nergens meer over na te denken. U stapt op het vliegtuig, wij doen de rest

Reisleiding

Onze reisleiding spreekt zowel Nederlands als Swahili. Dit brengt u dichter bij de lokale bevolking

Avontuurlijk

Van de gebaande paden af, op zoek naar plekken waar andere toeristen minder snel zullen komen. Langs die plaatsen in Oost-Afrika, waar u zelf niet aan gedacht heeft.

Informatie bijeenkomst

U krijgt hulp bij de visum aanvraag en andere practische zaken en zo leert u iedereen kennen

Betaalbaar

Ook voor mensen met een kleiner budget is Oost-Afrika bereikbaar!

Geen verborgen kosten

U weet precies waar u aan toe bent.

We stellen ons voor

Neema Tours heeft een andere kijk op toerisme. Voor ons is toerisme pas zinvol als de lokale bevolking er ook van profiteert. Daarom brengen wij u in contact met die lokale bevolking. We maken gebruik van lokale gidsen, reizen met lokale bussen, eten in lokale restaurants en overnachten in lokale 'guesti's' . Door deze aanpak zijn onze reizen bijzonder, avontuurlijk en betaalbaar.

Maak kennis met onze team, zowel in Nederland als in Afrika.

Neema Tours Neema betekent “zegening” in het Swahili en is de bijnaam van een van onze oprichters. Om juist haar naam te gebruiken voor ons bedrijf werd door verschillende mensen geadviseerd. Voor ons staat deze naam symbool voor de directe kennismaking met de Oost-Afrikaanse culturen die bij ons centraal staat. Niet het leven van een afstandje bekijken, maar juist in dialoog met elkaar leren van elkaar.

Claude Met mijn safariauto ben ik inzetbaar door heel het land. Ik denk graag met u mee om niet alleen de safariparken te laten zien, maar ook minder bekende gebieden zoals Lake Natron en Lake Eyasi. With Claude, It is always a claudy day!

Jolanda Ik woon afwisselend in Nederland en Kenia. De kleinschaligheid en de mix van natuur en cultuur van Neema Tours spreekt me aan. De nauwe samenwerking met lokale mensen maken de reizen bijzonder. Op deze manier mensen een prachtig deel van Afrika laten zien, proeven, ruiken en ervaren, is de leukste baan die er is.

Emanual Mijn naam is Emanuel. Ik ben 32 jaar oud, Ik geboren in de regio Shinyanga, centraal Tanzania en opgegroeid in het dorp Mto wa Mbu, in Noord Tanzania. Na de middelbare school ben ik van 2006 tot 2008 naar de “mount Meru school van tourisme” gegaan voor een opleiding voor gids. Hier leerde ik van alles over gidsvaardigheden en kennis over de natuur en cultuur van Tanzania. Sinds 2010 werk ik als gids bij het Mto wa Mbu Cultural Tourism Office. In deze periode heb ik ook extra korte cursussen bijgewoond, om mijn kennis en vaardigheden te verbeteren. En nu werk ik met Neema tours als reisleider. Kom en geniet van de authenticiteit en de schoonheid van Tanzania, Reis mee met Neema tours!

Corinne In 2009 was mijn eerste keer in Tanzania. Daarna volgende meerdere reizen door Kenia en Tanzania. Ik heb toen de top van Afrika's hoogste berg mogen bewonderen. Dit gaf mij een immens goed gevoel. Een gevoel wat iedereen eens in zijn of haar leven zou moeten ervaren. Graag wil ik u begeleiden in uw tocht naar deze top van deze fantastische berg. En wat is er mooier om deze reis af te sluiten met misschien wel het zien van de 'big five' tijdens een safari.

John Ik ben John Kimako, geboren en getogen in Lushoto in de Usamabara Mountains. Net als u ben ik erg geïnteresseerd in de natuur. Tijdens een reis zal ik mijn reizigers de schitterende landschappen, verbazingwekkende vergen, lokale gebruiken en de traditionele levenstijl van de mensen hier laten zien. In de nationale parken zal ik u de diversiteit van het wild laten zien. In mijn eigen Usambara Mountains laat ik u graag het verschil beleven tussen natuurlijk en aangelegde regenwouden, het gebruik van de medicinale planten en de vele kameleons & franje apen die hier wonen. Mis het niet in Tanzania! Geniet van uw vakantie met Neema Tours.

Tristan Het eerste wat ik doe, als ik Tanzania kom, is een “Chips Mayai” en “Stoney Tangawizi” scoren. Wat mij betreft de beste take-away ter wereld. Ik hou van fotograferen, maar kom zelf niet graag op de foto. Vandaar een foto van een gave kameleon op mijn pet.

Kanaeli Omdat ik een Masaai ben, geloof ik dat ik de reizigers waarschijnlijk een ander kijk kan geven op de dieren en de wildlife. Voor zij die geïnteresseerd zijn, kan ik uitleggen wat het betekent om op te groeien als Masaai en ook mijn ideeën delen over de problemen van de Masaai in deze dynamische wereld.

Neema Mijn eerste keer Tanzania was in 2000. Ik vind de Tanzaniaanse geschiedenis, cultuur en talen schitterend. Graag laat ik u kennis maken met de Tanzanianen zoals ik ze heb ontmoet: open, vriendelijk en altijd nieuwsgierig.