Neema Tours
Van de gebaande paden af

Neema-reis

Hieronder vindt u de redenen om mee te gaan met een Neema-reis

Kleine groepen

Onze groepen zijn klein, meestal 10 personen, met een max van 18 personen.

Volledig ontzorgd

Alles zit in de prijs inbegrepen. U hoeft dus nergens meer over na te denken. U stapt op het vliegtuig, wij doen de rest

Reisleiding

Onze reisleiding spreekt zowel Nederlands als Swahili. Dit brengt u dichter bij de lokale bevolking

Avontuurlijk

Van de gebaande paden af, op zoek naar plekken waar andere toeristen minder snel zullen komen. Langs die plaatsen in Tanzania, waar u zelf niet aan gedacht heeft.

Informatie bijeenkomst

U krijgt hulp bij de visum aanvraag en andere practische zaken en zo leert u iedereen kennen

Betaalbaar

Ook voor mensen met een kleiner budget is Tanzania bereikbaar!

Geen verborgen kosten

U weet precies waar u aan toe bent.

We stellen ons voor

Neema Tours heeft een andere kijk op toerisme. Voor ons is toerisme pas zinvol als de lokale bevolking er ook van profiteert. Daarom brengen wij u in contact met die lokale bevolking. We maken gebruik van lokale gidsen, reizen met lokale bussen, eten in lokale restaurants en overnachten in lokale 'guesti's' . Door deze aanpak zijn onze reizen bijzonder, avontuurlijk en betaalbaar.

Maak kennis met onze team, zowel in Nederland als in Tanzania.

Neema Tours Neema betekent “zegening” in het Swahili en is de bijnaam van een van onze oprichters. Om juist haar naam te gebruiken voor ons bedrijf werd door verschillende mensen geadviseerd. Voor ons staat deze naam symbool voor de directe kennismaking met de Tanzaniaanse culturen die bij ons centraal staat. Niet het leven van een afstandje bekijken, maar juist in dialoog met elkaar leren van elkaar.

Claude Met mijn safariauto ben ik inzetbaar door heel het land. Ik denk graag met u mee om niet alleen de safariparken te laten zien, maar ook minder bekende gebieden zoals Lake Natron en Lake Eyasi. With Claude, It is always a claudy day!

Jolanda Ik woon afwisselend in Nederland en Kenia. De kleinschaligheid en de mix van natuur en cultuur van Neema Tours spreekt me aan. De nauwe samenwerking met lokale mensen maken de reizen bijzonder. Op deze manier mensen een prachtig deel van Afrika laten zien, proeven, ruiken en ervaren, is de leukste baan die er is.

Abu Ik ben geboren in het noordoosten van Tanzania in de Usambarabergen en toerisme heeft me altijd al geïnteresseerd sinds mijn basisschooltijd. Na de middelbare school heb ik een toerisme-opleiding gevolgd om mijn droom te verwezenlijken. Ik vind het erg leuk om mensen de cultuur en natuur van Tanzania te laten zien. Sinds 2011 doe ik dat bij Neema Tours. Welkom en veel plezier in Tanzania!

Robbert Zelfs in een hectische rondreis, geeft Tanzania mij rust en stilte. Dit komt door de schitterende accommodaties en het rustgevende leeftempo van de Tanzanianen. Ik neem u graag mee om dit samen met mij te ervaren.

John Ik ben John Kimako, geboren en getogen in Lushoto in de Usamabara Mountains. Net als u ben ik erg geïnteresseerd in de natuur. Tijdens een reis zal ik mijn reizigers de schitterende landschappen, verbazingwekkende vergen, lokale gebruiken en de traditionele levenstijl van de mensen hier laten zien. In de nationale parken zal ik u de diversiteit van het wild laten zien. In mijn eigen Usambara Mountains laat ik u graag het verschil beleven tussen natuurlijk en aangelegde regenwouden, het gebruik van de medicinale planten en de vele kameleons & franje apen die hier wonen. Mis het niet in Tanzania! Geniet van uw vakantie met Neema Tours.

Tristan Het eerste wat ik doe, als ik Tanzania kom, is een “Chips Mayai” en “Stoney Tangawizi” scoren. Wat mij betreft de beste take-away ter wereld. Ik hou van fotograferen, maar kom zelf niet graag op de foto. Vandaar een foto van een gave kameleon op mijn pet.

Mzee Kajembe Ik ben gids en al werk al sinds het begin voor Neema Tours. Ik spreek Swahili en Sambaa, maar weet de taalbarrière op eigen wijze te overbruggen. Een tocht met mij is onvergetelijk! Hamna shida, hamna mbui!

Neema Mijn eerste keer Tanzania was in 2000. Ik vind de Tanzaniaanse geschiedenis, cultuur en talen schitterend. Graag laat ik u kennis maken met de Tanzanianen zoals ik ze heb ontmoet: open, vriendelijk en altijd nieuwsgierig.

Ali, Habibu en Shaiban Normaal zijn wij werkzaam in het openbaar vervoer in de Usambara Mountains. Reizen verzorgen voor Neema Tours is een welkome afwisseling. Daarom werken we graag samen met Neema Tours. We willen graag u als bezoeker de mooie gebieden van Tanzania te laten zien. We hopen u een mooie en comfortabele reis te kunnen bieden. Welkom in Tanzania!

Kanaeli Omdat ik een Masaai ben, geloof ik dat ik de reizigers waarschijnlijk een ander kijk kan geven op de dieren en de wildlife. Voor zij die geïnteresseerd zijn, kan ik uitleggen wat het betekent om op te groeien als Masaai en ook mijn ideeën delen over de problemen van de Masaai in deze dynamische wereld.