Neema Tours
Van de gebaande paden af

Nieuws

Nieuwsbrief - September 2017

Hamjambo,

het is inmiddels herfst in Nederland. Dus op kantoor dromen we van nieuwe reizen naar Oost-Afrika. Parelwitte stranden met palmbomen, tropische regenwouden vol met diverse apen soorten, savennen met acacia's, waar de de Big5 kunnen ontmoeten... Als wij naar buiten kijken, snapt u waarom.

Maar... zei ze nu "Oost-Afrika", bedoelde ze niet "Tanzania"? Nee, want we zijn druk bezig met het uitbreiden van onze reizen. Wat onze nieuwe bestemmingen zijn? Dat houden we nog even geheim, tot onze winter-nieuwsbrief. Deze keer hebben we het over de aankomende beurzen & informatiebijeenkomsten, een nieuw ontwikkelde fotorondreis en we hebben Arusha National Park "in the picture" gezet.

Fotografiereis

Samen met Fotografie reizen hebben we weer een fotoreis ontwikkeld. Onder begeleiding van een professionele fotograaf gaan we heel veel wildlife spotten, maar daarnaast ook kennis maken met de lokale bevolking. Een zeer afwisselende reis, waarbij we verschillende vormen van fotografie tegen komen: wildlife fotografie, straatfotografie, culturele fotografie en landschaps- en natuurfotografie. We maken ook gebruik van het mooie ochtend- en avondlicht.

Je komt als een allround fotograaf weer thuis. De reis is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Spiegelreflexcamera of compactcamera, dat maakt niet uit. Deze reis is ook zeer geschikt voor de niet-fotograferende partner, die wel natuurliefhebber is.

De eerste aanmeldingen zijn binnen, dus wees er snel bij. Lees meer over deze reis

Ontmoet ons op beurzen

Het beursseizoen gaat beginnen. In oktober staan we op een tweetal beuzen: in Den Haag en Antwerpen.

Op 14 en 15 oktober: Verre Reizen Event in Antwerpen We hebben voor dit Event een aantal vrijkaartjes te vergeven. Heeft u zin om langs te komen, mail ons, en ontvang een link naar de e-tickets.

Op 28 en 29 oktober: Verre Reizen Event in Den Haag De afgelopen jaren kwamen we regelmatig oud-reizigers tegen in Den Haag. Komt u dit jaar ook weer langs? De koffie staat klaar.

Is oktober nog iets te vroeg voor een vakantie beurs? Ook in januari kunt u ons ontmoeten op de diverse beurzen.

6 en 7 januari in Groningen Reis Event

10 t/m 14 januari in Utrecht op de vakantiebeurs.

Hierover meer in de winter-editie van de nieuwsbrief.

Informatiebijeenkomsten

Na het grote succes in maart in Almere, geven we deze november opnieuw een informatie bijeenkomst over een drie-tal onderwerpen. Heeft u ooit gedroomd van een safari op zoek naar de Big Five? Heeft u het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, nog op uw bucketlist staan? Neema Tours verzorgt een drietal reispresentaties over rondreizen naar en door Tanzania en het beklimmen van de Kilimanjaro.

De eerste presentatie wordt gegeven door reisleider Cynthia de Beer om 12.00 uur. Zij vertelt over een rondreis naar het oost-Afrikaanse land met onder andere een bezoek aan de Serengeti, het nationale park dat bekend staat om de grote trek, ook wel bekend van de BBC-beelden. Daarnaast heeft het land zo veel meer te bieden zowel aan cultuur als natuur.

De tweede presentatie wordt gegeven door Kilimanjarospecialist Corinne Bekker om 13.30uur. Zij vertelt over haar ervaringen met het beklimmen van de hoogste berg van Afrika. In het najaar vertrekt ze weer met een groep om de top te behalen. Met deze presentatie wil ze de deelnemers voorbereiden voor hun tocht, maar geïnteresseerde niet-deelnemers kunnen zonder meer aanschuiven.

Tot slot vertelt Cynthia de Beer om 15.00uur nog over de mogelijkheden om een reis op maat samen te stellen. Over wat er allemaal te beleven en te doen is in veiligste en vriendelijkste land van Afrika en welke afwegingen u moet maken om uw ideale reis op maat samen te stellen.

In Almere worden de presentaties gegeven op 18 november in Het Nieuwe Lokaal in De Nieuwe Bibliotheek aan het Stadhuisplein in Almere. Download hier het programma .

Toegang is gratis, aanmelden via info@neematours.nl is gewenst.

In the picture: Arusha National Park

Arusha National Park is een klein en zeer afwisselend. Naast savanne bevindt hier zich ook de Mount Meru, het kleinere "broertje" van de Kilimanjaro. Door het grote hoogteverschil is er een grote diversiteit aan ecosystemen. Hier vindt u tropisch bos en savanne in 1 park.

Er wonen geen leeuwen in Arusha National Park. Hierdoor is het zeer veilig om een wandelsafari te doen in het park. Tijdens de wandelsafari wordt u begeleid door een ranger. Deze ranger kent de weg door het park zeer goed. Ook weet hij hoe u op veilige afstand van bijvoorbeeld olifanten moet blijven.

Met hem gaat u samen op zoek naar de dieren. Welke u spot is elke dag een verrassing. De tocht brengt u langs de voet van Mount Meru, de op één na hoogste berg in Tanzania. Het is ook mogelijk om de Meru te beklimmen.

Reisagenda

De reisagenda voor 2018 is inmiddels bekend. Een leuk afwisselend programma met twee- en drieweekse reizen gedurende het gehele jaar. Deze zomervakantie hebben gezinnen met kinderen de optie uit 2 verschillende gezinsspecials. Uiteraard kunt u ook bij ons het gehele jaar door een rondreis op maat maken.

lees meer