Neema Tours
Van de gebaande paden af

Flora

droge sahel met baobabs en droogte resistente flora

Fauna

met 25.000 dieren is het hier erg dichtbevolkt. U kunt hier de Big5 tegenkomen: neushoorn, leeuw, buffel, luipaard en olifant. Hoewel het luipaard zich bijna nooit laat zien. Naast de overige safari dieren zoals zebra's en gnoes komen hier geen giraffen voor.

Bijzonder

Grootste caldera ter wereld. Staat op de wereld erfgoedlijst.U kunt heel dicht bij de zebra's en gnoes komen voor een goede close-up.

Wanneer bezoeken

Het park is het gehele jaar te bezoeken

Aantal dagen

De krater is in 1 dag te bezoeken. Afhankelijk van het seizoen, kan een extra dag NCA iets toevoegen aan uw reis.

Bereikbaar

Het park ligt tussen Lake Manyara en Serengeti in en is vanaf Mto wa Mbu goed te bezoeken.

Overnachten

U kunt overnachten in het dorpje Mto wa Mbu of Karatu net buiten het nationaal park, of in het park zelf.

Ngorongoro conservatiegebied

Het gebied

Het Ngorongoro Conservation Area (afkorting: NCA) is vernoemd naar de grootste krater in dit gebied: de Ngorongoro. Maar het NCA is veel groter dan alleen de krater. Het westelijke gedeelte maakt onderdeel uit van het Serengit ecosysteem, en in het noord-westen ligt het opgravingsgebied Olduvai Gorge.

Het NCA is geen nationaal park maar een zogenaamd conservatiegebied. Dit betekent dat mens en dier samen leven. Het gehele jaar wordt het gebied bewoond door Masaai die hier hun vee laten grazen. Om het gebied te beschermen zijn er beperkingen gesteld aan het aantal Masaai, het aantal koeien dat hier mogen lopen en ook de duur waarin toeristen door het gebied mogen rijden.

Ngorongoro krater

Een bezoek aan het NCA is natuurlijk niet compleet zonder bezoek aan de krater die aan dit gebied zijn naam verleent. Deze ingestorte vulkaankegel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Door de constante aanwezigheid van water wonen er gedurende het gehele jaar meer dan 25-duizend dieren. In de regentijd is dit zelfs meer, waneer de gnoes en zebra's afkomen op het verse gras in de krater.

Bij een bezoek aan de krater zult u zeker leeuwen, zebra's en gnoes zien. Andere dieren die u kunt tegenkomen zijn nijlpaarden, flamingo;s en diverse soorten gezellen. Het is een van de weinige plaatsen in Tanzania waar de zwarte neushoorn in het wild voor komt. Helaas zijn deze nogal schuw en zult u ze slechts van ver kunnen zien. U kunt de NCA het gehele jaar bezoeken.

Olduvai Gorge

In het noorden van de NCA, bijna tegen de grens van de Serengeti aan, ligt de Olduvai kloof (Olduvai Gorge). Deze kloof is vernoemd naar de sisal planten die in dit gebied veel voorkomen en door de masaai "Ol dupai" worden genoemd.

Het is een van belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld, door de ontdekkingen van de Leaky's. Dij hebben tussen 1931 en 1947 vele opgravingen gedaan in dit gebeid en daarbij beenderen en werktuigen van menselijke voorouders. Deze opgravingen hebben ons groot inzicht gegeven in de evolutie van de mens.

Een bezoek aan de Olduvai Kloof bestaat uit een lezing door een van de curatoren, een bezoek aan het kleine museum, en optioneel korte wandeling door een van de daadwerkelijke opgravingsplekken.