Neema Tours
Van de gebaande paden af

Flora

droge sahel met baobabs en droogte resistente flora

Fauna

Een park dat gaat voor kwaliteit ipv kwantiteit. Hier vindt u diverse zeldzame en bijna uitgestorven dieren zoals oryxen, koedoe, en girafgazelle. Twee zeldzame safari toppers: de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond. Ook veel bijzondere vogelsoorten zoals de damarakakelaar en kaapse krombek

Bijzonder

In het park is een fokprogramma voor de Afrikaanse wilde hond en de zwarte neuhoorn gevestigd. Het is een van de weinige parken waar u de neushoorn kunt tegenkomen

Wanneer bezoeken

Het park is het gehele jaar te bezoeken

Aantal dagen

Mkomazi National park is een klein parkt dat u in 1 of 2 dagen geheel kunt bezoeken.

Bereikbaar

Het park ligt tussen Moshi en de Usambara Mountains in. Vanaf beide zijden bent u ongeveer een halve dag onderweg

Overnachten

U kunt overnachten in het dorpje Same in een klein Tanzaniaans hotel of kamperen in het park.

Mkomazi National Park

Mkomazi is een paradijs dat nog bij verrassend weinig safarigangers bekend is. Het vormt een welkome stop tussen het noordelijke safaricircuit en de oostkust. Geniet van de uitgestrekte schoonheid om u heen, met boven u de weelderige Usambara en Pare Eastern Arc Mountains en in de verte de besneeuwde top van de Kilimanjaro.

Mkomazi ligt ten zuiden van de droge Sahel-regio en grenst aan Tsavo National Park in Kenia. Het park dient als graasgebied voor de naastgelegen drogere gebieden. De plaatselijke flora en fauna is opmerkelijk goed aangepast aan de droogte. Kenmerkend zijn de vele, enorme boababs en de helft van alle plantendoorten uit Tanzania komt hier voor.

Er lopen hier minder dieren rond dan in de bekendere parken, maar hier lopen wel zeldzamere dieren voor die u in de andere parken niet zult aantreffen zoals de generoek (girafgazelle), oryxen (spiesbokken) en de kleine koedoe. Ook is Mkomazi een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn en de wilde hond.

Qua vogels ziet u hier ook goed. Hier vindt u onder andere de Friedamnns leeuwerik, de damarakakelaar en de kaapse krombek.

U kunt hier game drives en wandelsafaris ondernemen. Ook kunt u hier overnachten op campings of in het nabij gelegen dorp.