Neema Tours
Van de gebaande paden af

Omgeving

Savanne met veel accacia's

Bijzonder

De bekenste nomadestam van Oost-Afrika

Wanneer bezoeken

Gehele jaar door

Aantal dagen

Te bezoeken als dagexcursie of meerdaagse wandelexcursie

Bereikbaar

Diverse boma's in Kenia en Tanzania

Overnachten

Afhankelijk van de bezochte familie

Excursie mogelijkheden

bezoek aan een masaaifamilie, wandeltocht over medicinale planten, veehoeden met de mannen rondom lake Natron

Masaai

Het leefgebied

Met hun rode kleden en hun nomadische levensstijl zijn de Masaai misschien wel de bekendste van de Tanzaniaanse stammen. De families zwerven met hun vee in een groot gebied van de Keniaanse grens tot aan de Tanzaniaanse hoofdstad Dodoma.De Masaai hebben een grote kennis van medicinale planten en elke gemeenschap heeft twee keer per maand een grote markt waar ze vee, sieraden en spullen verhandelen.

Bezoek aan een boma

Elke familie heeft een eigen nederzetting of Boma. U bezoekt één van deze boma's. Terwijl de mannen het vee hoeden zijn de vrouwen bezig met het maken van sieraden en het onderhouden van hun huis. De vrouwen nodigen u uit in hun huis en laten zien hoe ze leven. Ook kunt u bij hen handgemaakte sieraden kopen waarmee zij in hun levensonderhoud voorzien.

De families bij het Natronmeer nodigen u uit om mee te gaan het vee te hoeden.

Bezoek aan een Masaai markt

Een bezoek aan de Masaaimarkt is afhankelijk van de planning van uw reis. Vanuit het gehele gebied rondom het dorp komen de Masaai om hier hun vee te verhandelen en overige inkopen te doen. Hier kunt u schitterende autentieke masaai gebruiksvoorwerpen kopen, voor de Tanzaniaanse prijs. Zoals hun rode gewaden, het autentieke korte zwaard, of de schitterende armbanden en sieraden die men draagt

Ook de andere stammen maken gebruikt van deze samenkomst om andere voorwerpen zoals potten, pannen en schooluniformen te verkopen.

Foto's maken wordt tijdens een markt meestal niet op prijs gesteld. Maar het is een ervaring die u nooit zult vergeten.