Neema Tours
Van de gebaande paden af

Flora

zeer divers: van tropisch woud tot aan savanne

Fauna

grazers, zoals giraffen, gnoes, buffels, impala's. Rondom het meer veel vogels zoals flamingp's en grijskopijsvogels.

Bijzonder

In het park groeit een bepaald type accacia, waar de leeuwen gemakkelijk in kunnen klimmen. Kijk voor leeuwen dus niet alleen naar beneden, maar ook naar boven.

Wanneer bezoeken

Het park is het gehele jaar te bezoeken. In de regentijd zijn er nog meer vogels aanwezig.

Aantal dagen

Lake Manyara National park kunt u in 1 dag doen, bijvoorbeeld als dagexcursie. Ook de fietssafari is als dagexcursie te doen.

Bereikbaar

Slechts 2 uur rijden vanaf Arusha

Overnachten

U kunt overnachten in het nabijgelegen dorp Mto wa Mbu of doorrijden naar Arusha

Lake Manyara National Park

Safari en gamedrive

Lake Manyara National Park is een klein nationaal park op de rand van de Rift-vallei. Het bijzondere aan dit park is de diversiteit aan ecosystemen. Vanaf de ingang rijden we door een open regenwoud vanwaar we via de savanne naar het meer rijden. Door de constante aanwezigheid van water en de grote diversiteit in flora is er ook een diversiteit in fauna.

In de droge tijd (juni t/m oktober) kunt u hier veel grote zoogdieren vinden. Het gebied wordt het hele jaar door bezocht door dieren zoals bavianen, nijlpaarden, impala's, olifanten, gnoe's, giraffen, flamingo's en grijskopijsvogels.

U kunt het gehele jaar hier terecht. Met name geïnteresseerden in kleiner wild en vogels zullen het hier zeker naar hun zin hebben.

Fietssafari

Direct naast het nationaal park ligt een schitterend gebied, waar u kunt fietsen. Gezamenlijk fietst u eerst een stukje door het dorpje Mto wa Mbu. Daarna fietst u via het acaciabos in het zuiden naar Lake Manyara. Het gebied langs Lake Manyara wordt regelmatig door grazers zoals gnoes, zebra's en gazellen gebruikt. U kunt dan ook hoefafdrukken van diverse dieren zien.

Ook brengt u een bezoek aan de vissers die hier hun vis vangen. Langs de modderpoelen kunt u veel vogels zien zoals diverse soorten ooievaars en de flamingo.