Neema Tours
Van de gebaande paden af

Onze bestemmingen

Bezoek een of meerder van deze schitterende bergen in Tanzania

Kilimanjaro

Wandel naar de top van de hoogste berg in Afrika.

Udzungwa gebergte

Schitterend regenwoud in Zuid Tanzania

Usambara gebergte

Schitterend regenwoud in Noord Tanzania

Bekijk ook...

Onze safariopties of onze strandopties .

Wandelopties

Udzungwa National Park

Het Udzungwagebergte is een schitterende bergkam met een groot primair regenwoud. Hier kunt u naar hartenlust gaan wandelen door de bergen. Onze gids vertelt u alles over de dieren die hier leven en het gebruik van de vele bomen die u tegenkomt. Hier komt u gemakkelijk vogels, reptielen en apen tegen die nergens anders in de wereld voor komen, zoals de Udzungwa pigmeekameleon, de Sanjemangeby, de Iringa rodefranjeaap en de Udzungwa roodvleugelhoningzuiger. De wandeling naar de Sanje-waterval levert u schitterende vergezichten op.

U kunt zowel enkel- als meerdaagse kampeertochten maken. We raden dit park af in de regentijd (maart t/m mei en november en december) omdat de paden dan erg onbegaanbaar zijn.

Usambara Gebergte

Net als Udzungwa heeft het Usambaragebergte een zeer rijke flora. 90% van de planten die in Tanzania voor komen zijn hier aanwezig. Deze bergketen is ideaal voor zowel wandeltochten door het regenwoud als voor culturele activiteiten. Gedurende het jaar wordt het weinig bezocht door grootschalig toerisme en daarom is er een gemoedelijke sfeer.

De diverse regenwouden staan bekend om hun bijzondere dieren zoals de Usambara twee-hoorn kameleon, zwart-witte franjeapen en ook vele unieke vogels.

U kunt hier zowel dagtochten maken vanuit de rustige stad Lushoto of een aantal dagen in een oude koloniale boerderij op het rand van het regenwoud verblijven.

Het Usambaragebergte is het gehele jaar te bezoeken. Ook in de regentijd.

Kilimanjaro Nationaal park

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en ondanks zijn hoogte van 5895m goed te belopen. Het nationale park beslaat het gehele gebied boven de 2700m grens. Naast het bewandelen van de berg kunt u ook de lager gelegen delen bezoeken voor één of meerdere wandeltochten of wat dacht u van zwemmen in ijskoud schoon gletsjerwater in een bekken naast één van de vele watervallen?

Voor de mogelijkheden van een Kilimanjaro-beklimming verwijzen wij naar onze Kilimanjaro-pagina.

Heeft u een duidelijk beeld van wat u wilt? Of wilt u in gesprek met een van onze reisspecialisten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of een offerte

.