Neema Tours
Van de gebaande paden af

Onze bestemming

Bezoek een of meerder van de schitterende parken in Tanzania

Arusha

Klein, afwisselend en dicht bij het vliegveld.

Lake Manyara

Beroemd van de boomklimmende leeuwen

Mkomazi

Zeldzame dieren en zeldzaam mooi

Mikumi

Veel vogelsoorten en mooie natuur.

Ngorongoro Conservatie gebied

Masaai leven tussen de zebra's en gnoes. Bezoek de grootste caldera ter wereld.

Selous wildreservaat

Alle rust in dit weinig bezochte reservaat

Serengeti

De grote migratie, maar ook de schitterende vergezichten van deze eindeloze vlakte

Tarangire

Beroemd van de olifantenkuddes en baobabbomen. Maar ook het thuis van de kleine migratie

Bekijk ook...

Onze wandelopties of onze strandopties .

Safari opties

Hieronder vindt u een overzicht van alle safariopties die wij aanbieden en die u kunt kiezen in uw reis op maat:

Arusha National Park

Arusha National Park is een klein en zeer afwisselend. Naast savanne bevindt hier zich ook de Mount Meru, het kleinere "broertje" van de Kilimanjaro. Door het grote hoogteverschil is er een grote diversiteit aan ecosystemen. Hier vindt u tropisch bos en savanne in 1 park.

Arusha National Park is bekend om zijn grote hoeveelheid grazers, zoals de dikdik, giraffe en waterbucks. Hier komt ook de zwart-witte franje aap voor.

Er wonen geen leeuwen in Arusha National Park. Hierdoor is het zeer veilig om een wandelsafari te doen in het park. Tijdens de wandelsafari wordt u begeleid door een ranger. Deze ranger kent de weg door het park zeer goed. Ook weet hij hoe u op veilige afstand van bijvoorbeeld olifanten moet blijven.

Met hem gaat u samen op zoek naar de dieren. Welke u spot is elke dag een verrassing. De tocht brengt u langs de voet van Mount Meru, de op één na hoogste berg in Tanzania.

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park is een klein nationaal park op de rand van de Rift-vallei. Het bijzondere aan dit park is de diversiteit aan ecosystemen. Vanaf de ingang rijden we door een open regenwoud vanwaar we via de savanne naar het meer rijden. Door de constante aanwezigheid van water en de grote diversiteit in flora is er ook een diversiteit in fauna.

In de droge tijd (juni t/m oktober) kunt u hier veel grote zoogdieren vinden. Het gebied wordt het hele jaar door bezocht door dieren zoals bavianen, nijlpaarden, impala's, olifanten, gnoe's, giraffen, flamingo's en grijskopijsvogels.

U kunt het gehele jaar hier terecht. Met name geïnteresseerden in kleiner wild en vogels zullen het hier zeker naar hun zin hebben.

Mkomazi National Park

Mkomazi is een paradijs dat nog bij verrassend weinig safarigangers bekend is. Het vormt een welkome stop tussen het noordelijke safaricircuit en de oostkust. Geniet van de uitgestrekte schoonheid om u heen, met boven u de weelderige Usambara en Pare Eastern Arc Mountains en in de verte de besneeuwde top van de Kilimanjaro.

Mkomazi ligt ten zuiden van de droge Sahel-regio en grenst aan Tsavo National Park in Kenia. Het park dient als graasgebied voor de naastgelegen drogere gebieden. De plaatselijke flora en fauna is opmerkelijk goed aangepast aan de droogte. Kenmerkend zijn de vele, enorme boababs en de helft van alle plantendoorten uit Tanzania komt hier voor.

Er lopen hier minder dieren rond dan in de bekendere parken, maar hier lopen wel zeldzamere dieren voor die u in de andere parken niet zult aantreffen zoals de generoek (girafgazelle), oryxen (spiesbokken) en de kleine koedoe. Ook is Mkomazi een toevluchtsoord voor de zwarte neushoorn en de wilde hond.

Qua vogels ziet u hier ook goed. Hier vindt u onder andere de Friedamnns leeuwerik, de damarakakelaar en de kaapse krombek.

U kunt hier game drives en wandelsafaris ondernemen. Ook kunt u hier overnachten op campings of in het nabij gelegen dorp.

Mikumi National Park

Mikumu bestaat uit twee verschillende delen: open vlaktes in het noorden en beboste savanne in het zuiden, van elkaar gescheiden door de weg van Dar es Salaam naar Iringa. Deze weg maakt het park uitzonderlijk goed toegangelijk zonder uw safari-ervaring te verpesten. Het enige gebrul dat u zult horen, komt dan ook niet van auto's maar van de koning van de jungle!

Gnoes, elanden, zebra's, wrattenzwijnen, gele bavianen, velvet monkeys, gevlekte hyena's, leeuwen en impala's. U komt het allemaal tegen in Mikumi.

De vogels hier zijn kleurrijk en in grote getale aanwezig; er zijn meer dan 400 soorten te horen en te zien.

Giraffen komt u niet vaak tegen, maar hun opvallend lichte trekken maken een ontmoeting extra speciaal.

U kunt hier op game drive en op wandelsafari en ook kamperen.

Ngorongoro Conservatie Area

Het Ngorongoro Conservation Area (afkorting: NCA) is vernoemd naar de grootste krater in dit gebied: de Ngorongoro. Deze ingestorte vulkaankegel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er wonen meer dan 25-duizend dieren, waaronder de zwarte neushoorn. Bijna alle grotere dieren van oost-Afrika komen hier voor, zoals de leeuwen, zebra's, gnoes, nijlpaarden, flamingo's en diverse soorten gazellen.

Maar het NCA is veel groter dan alleen de krater. Het westelijke gedeelte maakt onderdeel uit van het Serengit ecosysteem, en in het noord-westen ligt het opgravingsgebied Olduvai Gorge. Daarnaast is NCA geen nationaal park, maar een zogenaamd conservatiegebied. Dit betekent dat mens en dier samen leven. Het gehele jaar wordt het gebied bewoond door Masaai die hier hun vee laten grazen. Om het gebied te beschermen zijn er beperkingen gesteld aan het aantal Masaai, het aantal koeien dat hier mogen lopen en ook de duur waarin toeristen door het gebied mogen rijden.

U kunt de NCA het gehele jaar bezoeken. Bij een bezoek aan de krater zult u zeker leeuwen, zebra's en gnoes zien. Het is een van de weinige plaatsen in Tanzania waar de zwarte neushoorn in het wild voor komt.

Selous Game Reserve

In zuid-Tanzania ligt het schitterende Selous Game Reserve. Dit schitterende park is 3x zo groot als Serengeti National Park en heeft een zeer grote diversiteit aan flora en fauna.

Selous is anders dan de andere parken in Tanzania: een groot deel is moerassig en alleen per boot te bezoeken. Het is dan ook het enige gebied waar men van de wegen af mag om zo dichter bij de dieren te komen. Door het water van de Rifiji-rivier zijn er het gehele jaar dieren, zoals olifanten, buffels en wildebeesten. Er zijn ook leeuwen, luipaarden, zebra's, giraffen en zwarte neushoorns.

Op dit moment wordt het nog weinig bezocht door toeristen. Dit komt deels doordat het in het zuiden van Tanzania ligt, ver van de andere parken. En om er te komen vanaf Dar es Salaam is het een hele dag rijden over grotendeels zandpad. Door de weinige andere toeristen, krijgt u het gevoel alleen in het park te zijn. Een paradijs voor de safariliefhebber.

Selous is niet te bezoeken in de regentijden (maart t/m mei en november en december) in verband met de onbegaanbare wegen.

Serengeti National Park

"Serengit" is Masaai voor "oneindige vlakte" is. En groot is het! Zo ver als het oog reikt. Bij binnenkomst in het park begint de eigenlijke safari al en ziet u wellicht de eerste dieren al.

Dit park spreekt al snel tot de verbeelding door de grote migratie. Wie kent de beelden niet van de natuurprogramma's op de BBC. De waarheid is echter dat het park zo veel meer te bieden heeft dan de grote groepen gnoes en zebra's. Uw foto's zullen bestaan uit schitterende vergezichten; bijzondere rotsformaties (zogenaamde kopjes) en grote hoeveelheden niet-migrerende dieren zoals olifanten, impala's, giraffen en zebra's.

U kunt de Serengeti het gehele jaar bezoeken. Elk seizoen kent een eigen kleur: in de droge tijd (juni tot en met oktober) , als het gras kort en geel is; zijn de leeuwen en cheetahs makkelijker te zien; in de regentijd (december tot juni) , als het gras langer en groen is; zijn de gnoes en zebra's in grote getale aanwezig.

Om het park goed tot zijn recht te laten komen, adviseren we u dit park alleen aan te doen als u minstens 4 dagen de tijd heeft. U kunt dan dit minstens 2 dagen in Serengeti combineren met 1 dag Ngorongoro en nog een derde park.

Tarangire National Park

Het Tarangire National Park is een schitterend park dat vaak vergeten wordt. Het staat bekend om de vele baobabbomen en de grote kuddes olifanten, maar er valt zo veel meer te zien.

Wat Serengeti in de regentijd is, is Tarangire in de droge tijd. Want naast de grote migratie (Serengeti-Mara) , vindt er in Tanzania ook een kleine migratie (Tarangire-Manyara) plaats. In de droge tijd (juni tot en met oktober) komen grote kuddes gnoes en zebra's samen bij de Tarangire rivier. Gedurende deze periode is het een ideaal park om dieren zoals gnoes, zebra's, olifanten, buffels, giraffes, leeuwen en vele vogels te zien.

U kunt dit park het gehele jaar bezoeken. In de droge tijd raden wij minstens twee dagen in dit park aan, om het goed tot zijn recht te laten komen.Advies of een offerte op maat?

Heeft u een duidelijk beeld van wat u wilt? Of wilt u in gesprek met een van onze reisspecialisten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of een offerte

.