Neema Tours
Van de gebaande paden af

Omgeving

Een heuvellandschap met vruchtbare landbouwgronden, regenwouden en watervallen

Bijzonder

De Kilimanjaro kameleon komt alleen in dit gebied voor

Wanneer bezoeken

Gehele jaar door, maar sommige paden zijn niet begaanbaar in de regentijd (okt, nov dec en maart, april mei)

Aantal dagen

Te bezoeken als dagexcursie of meerdaagse trektocht

Bereikbaar

Ongeveer 1 a 2 uur reizen vanaf Moshi

Overnachten

In Moshi, of in tenten tijdens trektochten

Excursie mogelijkheden

Watervallen, kofieplantages, dorpjes, regenwoud

De voet van de Kilimanjaro

watervallen en regenwoud

Elke dag komen er vele liters smeltwater van de Kilimanjaro af. Dit heeft geleid tot een vruchtbaar bos gebied met veel watervallen. In de regenwouden kunt u diverse apensoorten tegenkomen, als mede een kameleonsoort dat nergens ter wereld voorkomt, de Kilimanjaro kameleon. Aan water plezier geen gebrek in de meeste watervallen kunt u heerlijk zwemmen. Het water is schoon en veilig, maar wel hoor koud. Geniet van het uitzicht, en als u durft, kunt u een duik in het verfrissende water wagen.

Chagga stam

Van oorsprong wonen de Chagga aan de voet van de Kilimanjaro. Inmiddels wonen ze overal in Tanzania. De Chagga zijn landbouwers en binnen Tanzania zijn ze bekend om hun koffie en bananen. Een bezoek aan de Chagga is nooit compleet zonder “mmbege” (bananenbier) te hebben geproefd. In het dorp Materuni, op de Kilimanjaro, laten ze graag zien hoe ze op traditionele wijze koffie roosteren en malen.

Aansluitend kunt u blijven voor lunch. Een van onze gastvrouwen maakt graag voor u een maaltijd bestaande uit rijst, ugali, bonen, diverse groentes.