Neema Tours
Van de gebaande paden af

Omgeving

Savanne met veel baobabbomen

Bijzonder

2 stammen die in harmonie met elkaar samen leven.

Wanneer bezoeken

Gehele jaar door

Aantal dagen

Te bezoeken als dagexcursie

Bereikbaar

Ongeveer 2 uur reizen vanaf Karatu

Overnachten

In KAratu of Mto wa Mbu

Excursie mogelijkheden

jagen met de Hadzebemannen, maismalen met de Datoka, armbandjes reigen met Hadzebe vrouwen

Stammen rondom Lake Eyasi

Het gebied

Lake Eyasi is gelegen in de Rift-vallei ten zuiden van de Ngorongoro Highlands. Dit is een zoutmeer en de thuisbasis van verschillende soorten zeldzame vis, zeldzame vogels en reptielen. Het is prachtig omzoomd door de Great Rift muren naar het westen en het hoogland naar het noorden met een prachtig uitzicht. Dit geweldige landschap wordt bevolkt door de laatst bekende jager-verzamelaar gemeenschap in Oost-Afrika: de 'Hadzabe', die leven door de jacht en het verzamelen van honing en fruit.

Bij uw bezoek aan Lake Eyasi bent u te gast bij een tweetal stammen die ondanks hun totaal verschillende levenstijl in dit gebied vredig kunnen samenleven.

Hadzabe (jagers-verzamelaars)

Bezoek de Hadzabe bij het Eyasi meer. Deze Klik!-sprekende stam leeft nog een traditioneel bestaan van jagen en verzamelen. Na de onafhankelijkheid zijn ze woningen aangeboden door de overheid, maar men leeft liever tussen de baobabbomen in kleine hutjes. De kinderen van deze stam gaan niet naar school maar leven nog op de traditionelewijze.

Een aantal families hebben hun huis opengesteld voor bezoek en laten u graag hun cultuur zien. U leert boogschieten, vuur maken en u mag mee op jacht naar de vogels of op zoek naar vruchten.

Datoka (veehouders)

De Datoka zijn veehouders en leven een nomadisch bestaan rondom het Eyasimeer. De vrouwen maken hutten van twijgjes, afgewerkt met modder. Binnen de stam zijn er een aantal families die zich gespecialiseerd hebben in smeden. Ze recyclen alles van metaal en vervaardigen schitterende sieraden onder andere voor hun eigen stam en de Masaai. Daarnaast maken ze de pijlpunten voor de Hadzabe.

U kunt een lokale smederij bezoeken, alsmede een bezoek brengen aan een traditioneel huis.