Neema Tours
Van de gebaande paden af

Omgeving

Een helder blauwe zee, met schitterend witte palmstranden

Bijzonder

Nog relatief onbekend bij toeristen

Wanneer bezoeken

Bagamoyo is het gehele jaar te bezoeken

Aantal dagen

Blijf een aantal dagen, om zo tot rust te komen en een aantal dagexcursies te doen

Bereikbaar

Ongeveer 3 uur reisen vanaf Dar es Salaam

Overnachten

Opties genoeg, zoals kleinschalige resorts, strand hotels, campings of Boutique hotels.

Excursie mogelijkheden

Bezoek het slavernijmuseum, kom snorkelen op een zandplaat, struin door de historische kern, en shop souveniers in de oude markt

Bagamoyo

Strand

Als strandoptie is Bagamoyo nog niet erg bekend, en dat is juist onderdeel van zijn charme. Hier vindt u geen grootschalige beachresorts, maar juist de kleinere strandhotels waar u echt tot rust kunt komen.

Bagamoyo was ooit de belangrijkste havenstad voor de slaven- en ivoorhandel. In de stad zijn invloeden te zien van de Arabische en Duitse overheersing. Dit maakt Bagamoyo tot een bijzondere historische plaats.

Vanuit Bagamoyo zijn verschillende uitstapjes mogelijk. Enkele mogelijkheden zijn: een bezoek aan de oude ruïnes uit de tijd van de Sultan; een bezoek aan het stadje Bagamoyo zelf; slenteren langs het strand voor een bezoek aan de mangroven of helemaal tot rust komen en zwemmen in de Indische Oceaan.

Stown Town

Het stadje Bagamoyo heeft een rijke historie. De naam komt van het Swahili Bwaga – Moyo, wat “leg hier je hart” betekent. Deze naam heeft de plaats gekregen in 1 9e eeuw, toen het een belangrijke plaats in de slavenhandel werd.

In het historische stadshart, dat ook “Stonetown” heet, kunt u diverse gebouwen en het slavernijmuseum bezoeken. Niet ver van het Bagamoyo Kunstcollege is er een openluchtgalerij, waar diverse kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Naast het historische centrum, kunt u ook de Kaole-ruïne bezoeken. Dit is de oudste moskee van Tanzania, uit ongeveer de 1 3e eeuw.

Het voordeel van Bagamoyo is dat het een stad is die relatief weinig toeristen ziet, waardoor het u een uniek kijkje in het leven van een Tanzaniaanse stad geeft.