Neema Tours
Van de gebaande paden af

Luxe of avontuur

De keuze is aan u!

Openbaar vervoer

Reis onderleiding van een gids met de lokale bus.

Prive vervoer

Reis met uw eigen gezeldschap in een minibus.

Safari auto's

In alle nationale parken reist u in luxe safari auto's

Binnenlandse vlucht

Tanzania is een groot land, en ritten van 6 tot 8 uur zijn geen uitzondering. Met een binnenlandse vlucht vliegt u in maximaal 2 uur naar de andere kant van eht land.

Begeleid Backpacken

Reis met een tolk/gids van Neema Tours door Tanzania. Bepaal zelf waar u morgen slaapt.

Safari lodges

Overnacht in luxe safari lodges of 'tented camps'

Stadshotels

Overnacht in middenklassenhotels in het hartje van de stad

Kamperen

Slaap in uw eigen tent in kleine campsites

kampeersafari

Overnacht in een tent midden in de nationale parken.

Accomdatie opties

Neema tours brengt u graag in contact met de lokale bevolking. Daarom hebben wij een keuze aan accommodaties voor u. Wilt u in lodges en hotels? Of toch liever met uw eigen tent? Alles is mogelijk.

Lodges en hotels

Neema Tours maakt gebruik van kleinschalige lodges en middenklasse hotels. In de steden kiezen we meestal voor hotels in het stadshart zodat u de mogelijkheid heeft om de stad te ontdekken.

Tijdens uw safari kunt u kiezen uit lodges in het nationale park of net buiten de parkgrens. De lodges in het park zijn altijd duurder, door de bijkomende parktoeslagen.

Onze hotels en lodges variëren van tented camps (eenvoudige tenten met een echt bed en een privé-badkamer) , van stadshotels en koloniale boerderijen tot luxe beachresorts.

Op alle locaties is elektriciteit beschikbaar. Door de unieke locaties zijn de meeste locaties zeer klein.

.

Kamperen in Tanzania

U kunt ook kamperen in Tanzania. Sommige steden hebben een camping. Daarnaast hebben veel hotels en lodges de mogelijkheid om op hun terrein te kamperen. Wildkamperen is in Tanzania niet toegestaan.

Op de kampeerterreinen waar wij gebruik van maken is altijd stromend water, warme (emmer) douches en (beperkte) elektriciteit.

Bij kampeerrondreizen gaan wij ervan uit dat u zelf uw tent en slaapbenodigdheden meeneemt. Er valt zeer veel te doen in Tanzania, daarom zorgen wij voor de maaltijden. U hoeft dus niet te koken. Vaak is er op het kamp een kok aanwezig of we maken gebruik van de restaurants in de buurt.

Meestal kiezen scholen en universiteiten voor deze optie, omdat het ook goedkoper is. Ook als u van avontuur houdt, is dit een prima optie.

.

.

Kamperen in wildparken

Nog iets avontuurlijker is kamperen in de Tanzaniaanse wildparken.

Zet uw tent op tussen de acacia's en geniet van de zebra's die op een afstandje om het kamp lopen. Stel u voor hoe de dieren om uw kamp bewegen: 's nachts brult de leeuw in de verte, een baviaan steelt een bananenschil uit de afvalbak en een buffel houdt de wacht bij het toiletgebouw. Dit is een ervaring die u nooit zult vergeten.

Doordat u midden in het park zit, heeft u de mogelijkheid om met zonsopkomst of zonsondergang op gamedrive te zijn. Dit vergroot uw kans om de echte jagers zoals de cheetahs, luipaarden en leeuwen in actie te zien omdat deze meestal in de koelte van de schemering actief zijn.

Als u kiest om in de nationale parken te kamperen, dan gaat er op uw safari altijd een kok mee. Hij bereidt, terwijl u op gamedrive bent, de heerlijkste maaltijden in de campingkeuken.

Op de kampeerterreinen in de nationale parken is koud stromend (douche-) water aanwezig. Daarnaast is er erg beperkte verlichting, neem dus een zaklamp mee!

Voor onze hotelgasten die enkele avontuurlijke dagen in de nationale parken willen, is er de mogelijkheid om de kampeerbenodigdheden zoals een tent, een matje en een slaapzak bij ons te huren.

Heeft u een duidelijk beeld van wat u wilt? Of wilt u in gesprek met een van onze reisspecialisten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of een offerte

.

Vervoer opties

Onze bussen

Neema Tours maakt gebruikt van coasters en hiace. Dit zijn busjes voor respectievelijk 20 of 10 personen. Wij kennen de chauffeurs en de teams persoonlijk en onze bussen worden gecontroleerd voor vertrek.

Alle bussen in Tanzania zijn al behoorlijk oud. Bussen van 40 jaar oud zijn geen uitzondering. De wagens zijn oersterk maar hebben wel te lijden op de vaak slechte wegen in Tanzania. Pech onderweg kan dan ook voorkomen tijdens de reis. Om dit probleem te ondervangen heeft elke bus of coaster een team bestaande uit in ieder geval een chauffeur en een monteur. De monteur kent zijn bus op zijn duimpje. We zullen daarom altijd aankomen. Soms iets later dan gepland.

Onze Safariauto's

Tijdens de safari rijden we in safariauto’s. Deze hebben een dak dat eenvoudig open kan, zodat u optimaal kunt genieten van de dieren. U mag in het park staan in de auto, ook als we rijden. Op de openbare weg is het niet toegestaan om te staan in de auto. We zullen het dak dan ook dicht doen.

Vanwege de zon is het handig om tijdens safaridagen te zorgen voor hoofdbedekking en voldoende zonnebrandcrème.

.

.

Openbaar vervoer

Speciaal voor avontuurlijke mensen die op het budget moeten letten, is er de mogelijkheid om op een aantal trajecten met het openbaar vervoer te gaan. Onze reisleiders begeleiden u hierin de gehele rit. We kopen voor u de kaartjes, regelen de taxi naar de bus, zorgen dat de bagage in de bus is, en bij aankomst wimpelen wij alle taxichauffeurs af.

Met de bus of trein door Tanzania reizen is een schitterende manier om de Tanzaniaanse manier van reizen te leren kennen. Wat dacht u van geitjes in de bagageruimte, de oogst onder uw stoel en levende kippen in handtasjes?

Een bezoek aan Udzungwa zou ideaal gecombineerd kunnen worden met een treinrit van Dar es Salaam naar het nabij gelegen Mang'ula.

Begeleid Backpacken

Algemeen

Tanzania is een rustig en zeer veilig land. Het heeft een groot busnetwerk. Aangevuld met diverse vormen van taxi's (auto's, tuktuk's en motortaxi's) kunt u echt overal terecht komen.

Voor veel mensen is er echter een taal- en cultuurbarrière om vrij door Tanzania te reizen. Speciaal voor mensen die graag backpacken, van openbaar vervoer houden en vandaag niet weten waar ze morgen zullen slapen, bieden wij de mogelijkheid tot “begeleid backpacken”.

Hoe werkt het

U spreekt samen met ons een periode af. Tijdens deze periode krijgt u een reisgids (bijv. de Lonely Planet) in bruikleen en wordt uw gezelschap aangevuld met een tolk-gids van Neema Tours. Deze zal u ondersteunen tijdens u reis. Wilt u met de bus? Dan koopt hij of zij de betreffende buskaartjes voor u. Hij of zij onderhandelt met de taxichauffeur voor de ritprijs en zorgt dat uw bagage veilig in de bus komt. Bij aankomst voorkomt hij of zij dat u lastig gevallen wordt door de taxichauffeurs die u allemaal naar een ander hotel willen brengen.

Wilt u zeker zijn dat er plaats is in een specifiek hotel? Dan belt uw tolk-gids voor u met het hotel, om het te reserveren.

De inhoud van het programma ligt helemaal bij u. U heeft de vrijheid om dagelijks de planning om te gooien. Sterker nog, u kunt zelfs volledig zonder planning op pad. Wij zijn er slechts om u te ondersteunen tijdens deze reis. Indien gewenst kan onze tolk-gids u eventueel adviseren waar u naar toe zou kunnen gaan.

De kosten voor begeleid backpacken zijn €10,- per dag + eventuele reis- en verblijfkosten voor uw tolk-gids.

Heeft u een duidelijk beeld van wat u wilt? Of wilt u in gesprek met een van onze reisspecialisten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak of een offerte

.